Bar Tropical zaterdag 13 juli en Fiesta Tropical zondag 14 juli 2013

Fiesta Tropical op zondag 14 juli 2013

Tropische sferen, multiculturele hapjes en drankjes en heerlijk dansen zijn de ingrediënten die de Grote Markt op zondag 14 juli opnieuw zullen omtoveren in een paradijs met zowel Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische invloeden. Voor de veertiende keer wordt deze zomer Fiesta Tropical georganiseerd in Sint-Truiden.

Vanaf 12.00 uur kan je op de Grote Markt terecht voor een uitgebreid programma. Verschillende multiculturele verenigingen en organisaties voor ontwikkelingssamenwerking uit Sint-Truiden en omstreken stellen zichzelf voor aan het grote publiek. Op een multiculturele markt kan je terecht voor exotische hapjes en vreemde snuisterijen. En een tropische cocktailbar biedt de oplossing voor zij die even willen uitblazen. Doorlopend is er ook kinderanimatie voor de kleinsten onder ons.

Uiteraard is er geen Fiesta Tropical zonder een stevig aanbod van wereldmuziek. Het muzikale programma ziet er als volgt uit:

12.00 uur: Salsa-initiatie
Vanaf 12 uur wordt de markt klaargestoomd voor Fiesta Tropical met een opzwepende salsa-initiatie. Jong en oud worden door professionele begeleiders de kneepjes van deze zwoele Argentijnse dans aangeleerd.

13.30: Nelson ‘Nello’ Novela
Nelson Novela bijt de spits af met sprekende muziek uit zijn geboorteland Mozambique met invloeden uit de jazz, funk, afrobeat en rock. Met zijn energetische stem brengt hij nummers in het Xangana, Portugees, Frans en Engels. Zijn gitaarspel varieert van traditionele Afrikaanse melodieën tot stijlen die doen denken aan Wes Montgommery, George Benson of Mike Stern.

15.30 uur: Zionyouth
Rootman J en zijn Zionyouth-crew spelen een thuiswedstrijd in Sint-Truiden. Rootman J werd geboren in Afrika en woont sinds 2000 in Sint-Truiden. Deze jonge leeuw is songwriter, bas- en gitaarspeler, zanger en percussionist. Met zijn ploeg van elf muzikanten staan hij garant voor het ene muzikale doelpunt na het andere. Zionyouth brengt een mix van Reggea en rasta.

18.00 uur: Maguaré
Met Maguaré herontdekt jazz-zangeres Paola Marquez haar Colombiaanse roots in de opzwepende dansritmes van de cumbia. Dit feestritme verovert overal ter wereld de dansvloeren en wordt in België vertegenwoordigd door Maguaré. De groep is begin 2009 opgericht als latin bigband met de nadruk op percussie, stevige blazers, en een repertoire van cumbia en andere Afro-Colombiaanse ritmes. De voorbije zomers maakte Maguaré het mooie weer op gerenommeerde festivals als Pole Pole, Afro-Latino, Sfinks, …

Gedurende de hele namiddag beweegt het kwartet van Los Corazombres tussen het publiek met een verzameling aan instrumenten. Het is onmogelijk om stil te blijven staan wanneer zij passeren!

Dit jaar gaat Fiesta Tropical exclusief in zee met Radio Taxi uit Gent. De presentatoren van dit radiostation zullen met hun vlotte babbel het hele wereldfeest aan elkaar praten. Tussen de verschillende hoofdacts op het centrale podium, zorgen zij voor het verderzetten van de sfeer door het draaien van leuke deuntjes. Zij trekken ook de markt op voor interviews met standhouders en bezoekers. Wie weet kom jij wel achter hun micro terecht?

En ook indien je op zondag 14 juli niet naar de Grote Markt van Sint-Truiden kan komen, hoef je niets van het gebeuren te missen. Trudo fm zendt namelijk live uit vanop Fiesta Tropical. Te beluisteren via 105.2 fm!