Planting geboorteboom - 5 april 2009

Naar jaarlijkse traditie werd een geboorteboom geplant in het kleine Stadspark voor alle kinderen die in 2008 geboren werden. Onze burgemeester Ludwig Vandenhove en de schepenen Els  Sneyers en Filip Moers namen deze taak op zich. Het stadsbestuur bood een receptie aan voor de ouders in de school van het Technicum.

De link wordt gelegd met de stedenband want door de ontbossing moeten er in Nueva Guinea opnieuw bomen geplant worden. De bedoeling was hier bij ons een boom te planten voor elk kind dat geboren wordt maar door het ontbreken van ruimte wordt sedert het ontstaan van de de stedenband symbolisch één boom geplant en de andere bomen in Nicaragua. In Sint-Truiden plaatst men dan ook een bordje met de namen van alle kinderen die in een jaar geboren werden voor de boom.

Het Nicaraguacomité was aanwezig met de ijskar en deelde gratis schraapijs uit en foldertjes om de stedenband kenbaar te maken. Een powerpointpresentatie die gedurende de receptie werd afgespeeld gaf een beeld van Nueva Guinea in Nicaragua.

De Niquipo’s - de jongeren van het Nicaraguacomité - waren ook aanwezig en verkochten wafels in het kader van fondsenwerving voor de volgende jongerenuitwisseling in november.